© Chelsea FC

Een Blue tot 2030! Chelsea maakt van Roméo Lavia vierde duurste Rode Duivel ooit (en krijgt persoonlijke felicitaties van Eden Hazard)

Einde van de transfersoap: Rode Duivel Roméo Lavia verlaat Southampton en trekt naar Chelsea. Hij tekent een contract van maar liefst zeven jaar bij de Engelse topclub. Volgens sommige bronnen zou het transferbedrag oplopen tot 67 miljoen euro.

Guy Van Den Langenbergh
Bron: belga

Via Instagram nam de 19-jarige middenvelder afscheid van de fans van The Saints. Lavia werkte zich in geen tijd op tot een sleutelspeler en stal daarmee de harten van de fans. Maar ook hij kon de degradatie uit de Premier League niet afwenden. “Ik zal jullie voor eeuwig dankbaar zijn”, postte de jonge Brusselaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even later kwam het verwachte nieuws uit Chelsea. De Londonse club neemt Lavia over van Southampton, een overgang waar volgens bepaalde bronnen een bedrag van bijna 67 miljoen euro mee gemoeid is. Daarmee wordt hij de duurste Rode Duivel na Hazard, Lukaku en De Bruyne. Lavia tekent bij de Londonse club een contract voor de komende zeven seizoenen.

De kersverse aanwinst kreeg zelf persoonlijke felicitaties van niemand minder dan… Eden Hazard. De ex-Rode Duivel was van 2012 tot 2019 zelf actief bij The Blues, maar zit voorlopig nog steeds zonder club.

“Ik ben heel blij Chelsea en dit fantastische project te kunnen vervoegen”, zei Lavia in een eerste reactie op de clubwebsite. “Het is een geweldige club, met een grote geschiedenis. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe teammaats te ontmoeten en samen grote successen te realiseren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De troepen van Mauricio Pochettino steken zo Liverpool andermaal de loef af. Samen met de Reds was Chelsea zowel in de running voor Moises Caicedo als Lavia en tot twee keer toe haalde het zijn slag thuis.

Caicedo, een 21-jarige Ecuadoraanse middenvelder met een verleden bij Beerschot, trok de deur bij Brighton achter zich dicht en ondertekende een overeenkomst voor acht jaar in Londen, met optie op nog een extra seizoen. Met die transfer was naar verluidt een bedrag van 133 miljoen euro gemoeid, waarmee hij prompt gebombardeerd werd tot duurste aankoop in de Premier League-geschiedenis.

LEES OOK. Materiaalman van Beerschot over toptransfer Caicedo: “Anderhalf jaar geleden vierden mijn vrouw en ik nog samen Kerstmis met die jongen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal