De echtgenote van groothertog Henri van Luxemburg ligt alwéér onder vuur.
Volledig scherm
PREMIUM
De echtgenote van groothertog Henri van Luxemburg ligt alwéér onder vuur. © WireImage

“Totaal onaanvaardbaar”: groothertogin van Luxemburg alwéér onder vuur, maar laat zich mond niet snoeren

RoyaltyEen officieel onderzoek van de regering wees uit dat de Luxemburgse groothertogin Maria Teresa (67) tegenover het paleispersoneel een ronduit tirannieke werkgeefster is. Daar werd de echtgenote van groothertog Henri (68) op aangepakt, maar veel blijkt dat volgens ‘Story NL’ niet te hebben geholpen. Zo zou de bezorgde premier van Luxemburg haar inmiddels zelfs voor een ultimatum hebben gesteld om het tij te kunnen keren. “Maria Teresa creëert een sfeer van angst, achterdocht en achterklap.”

  1. Spontane vrouw of veeleisende dictator? Waarom groothertogin María Teresa van Luxemburg zo omstreden is
    PREMIUM
    Royalty

    Spontane vrouw of veeleisen­de dictator? Waarom grootherto­gin María Teresa van Luxemburg zo omstreden is

    Groothertogin María Teresa, die deze week 66 werd, doet al sinds haar intrede aan het Luxemburgse hof in 1981 heel wat stof opwaaien. De ruzie met haar schoonmoeder Joséphine Charlotte gaat de geschiedenisboeken in als ‘legendarisch’ en vorig jaar nog opende het parlement een onderzoek naar haar personeelsbeleid, nadat er maar liefst 51 personeelsleden ontslagen werden of zélf met slaande deuren vertrokken. En toch kan María Teresa ondanks alles blijven rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar man groothertog Henri.
  2. Acteurs die koning Willem-Alexander en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”
    PREMIUM
    tv

    Acteurs die koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”

    De Nederlandse koningin Máxima (52) en koning Willem-Alexander (57) moesten heel wat hindernissen overwinnen om met elkaar te kunnen trouwen. Dat ontdek je in ‘Máxima’, de Nederlandse versie van ‘The Crown’, zeg maar. Een modern sprookje, eentje dat ook voor de hoofdrolspelers uitkwam. De Argentijnse actrice Delfina Chaves (28) en haar Nederlandse tegenspeler Martijn Lakemeier (30) werden ook in het echt verliefd. Onze royalty-expert sprak met de twee op de première van de prestigieuze reeks in Amsterdam. “We zijn een team geworden.”