© BELGA

EK HOCKEY. Red Lions slaan om 12u30 hun campagne op gang tegen Engeland, voor Red Panthers wacht wereldtopper Nederland

Zowel de Red Lions als de Red Panthers zijn in Duitsland voor het Europees kampioenschap hockey. De gerenommeerde mannenploeg gaat na een moeilijkere periode voor een zoveelste titel, de Belgische vrouwen willen nu eindelijk de stap naar de absolute wereldtop zetten met een prijs.

Jeroen De Pauw

Zondag komen de Red Lions in actie, maar op zaterdagochtend kwamen de Red Panthers al aan de beurt. De Panthers zijn naar eigen zeggen ‘twintig keer sterker dan voorheen’ en mikken op het allerhoogste.

Met ploegen als Nederland en Spanje in de groep, was het de eerste wedstrijd al meteen van moeten voor de Belgische vrouwen. Italië is op papier de makkelijkste tegenstander van de groep en dat was ook te zien. Maar de Panthers zelf speelden frivool en sterk hockey en lieten geen spaander heel van de Italianen met een zware 6-0. Enkel de top 2 stoot door naar de halve finales.

Ze zullen dat alles wel moeten doen zonder topspeelster Ambre Ballenghien. De aanvalster ontbreekt in de 18-koppige selectie van bondscoach Raoul Ehren door een sleutelbeenblessure.

Red Lions op zoek naar revanche

De Red Lions moeten zondag pas aan de bak. Met Engeland, Spanje en Oostenrijk hebben ze zeker niet de zwaarste poule geloot. Een meevaller, maar in de halve finales wacht dan - als alles volgens de verwachtingen loopt tenminste - een confrontatie met ofwel Duitsland ofwel Nederland.

© BELGA

Welke tegenstander het ook wordt, het wordt de wedstrijd van de revanche voor de Belgen. De Duitsers hielden de Belgen begin dit jaar in Bhubaneswar (India) van een opeenvolgende wereldtitel na bloedstollende shoot-outs, de Nederlanders hielden de Belgen dan weer uit de finale van het vorige EK waardoor ze hun titel kwijtspeelden. Ook toen door verloren shoot-outs.

De groepsmatchen van de Belgen

Red Lions

• 20 augustus: Engeland-België (12u30)

• 21 augustus: België-Spanje (20u30)

• 23 augustus: België-Oostenrijk (10u)

Red Panthers

• 19 augustus: België-Italië (11u) - uitslag: 6-0

• 20 augustus: België-Nederland (17u30)

• 22 augustus: Spanje-België (17u)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer