Paul Van Landeghem

Driedaags Bollekesfeest afgetrapt in Antwerpen: "Hoogtepunt van de zomer"

In Antwerpen is het jaarlijkse Bollekesfeest afgetrapt. Het hele weekend lang kan je er genieten van de traditionele "Bollekes" van brouwerij De Koninck en van verschillende gratis optredens op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein.

Het Bollekesfeest, het jaarlijkse volksfeest in de stad Antwerpen dat vernoemd is naar het bekende biertje van Brouwerij De Koninck, is vrijdagnamiddag van start gegaan. Drie dagen lang zijn er tal van gratis optredens in het centrum van Antwerpen. Het is het stadsbestuur dat naar goede gewoonte de eerste biertjes tapt op de Grote Markt.

Paul Van Landeghem

Vrijdagavond lokten onder meer Aaron Blommaert, Omdat Het Kan 
Soundsystem ft. Average Rob en DJ F.R.A.N.K een massa volk naar de Grote Markt. Zaterdag en zondag staan onder meer Sylver en Metejoor op het programma. Op het Steenplein staan verder nog foodtrucks en op de Groenplaats is er een streekproductenmarkt. Het volledige programma vind je terug op de website.

Het is een viering van Antwerpen, heel gezellig. Het is heel belangrijk dat het gratis blijft

De aanwezigen genoten alvast van de eerste avond. "Het Bollekesfeest is het hoogtepunt van de zomer in Antwerpen", zegt Patrick. "Hier kan je op alle mogelijke manieren genieten. Er is ook gedacht aan mensen in een rolstoel zodat die deftig naar het podium kunnen kijken. Vier jaar geleden hebben wij de vraag gesteld of dat mogelijk was en het doet ons plezier dat dat na corona in orde is gekomen."

"Het is een viering van Antwerpen, altijd heel gezellig. Het is heel belangrijk dat het gratis blijft", zegt Kaï. "Wij zijn vaste Bollekesdrinkers en willen niets missen", klinkt het bij een andere bezoeker. "Het is een traditie en we doen al jaren mee. Ik drink alle weken mijn Bollekes, zowel in café Den Engel als in café Den Bengel. Er zijn hier veel cafés die dat bier goed kunnen tappen. Het is het beste bier van Antwerpen."

Meest gelezen