Pro-Russische soldaten nabij de krim.
Volledig scherm
Pro-Russische soldaten nabij de krim. © AP

Russische commandant geeft toe dat zijn troepen "niet kunnen winnen" van Oekraïne en wil frontlijn bevriezen

Nadat de Russische commandant Alexander Khodakovsky met zijn Vostok bataljon een pijnlijke nederlaag heeft geleden in het Oekraïense Oerozjaine, is hij tot enkele opzienbarende inzichten gekomen. “Kunnen we met ons leger winnen van Oekraïne? Nee, nu niet en ook in de nabije toekomst niet”, concludeert hij in een uitgebreide post op Telegram.

31 reacties

  • Christine Laevers

    8 maanden geleden
    De Oekraiëners kennen bevroren conflicten maar al te goed. Gelukkig beslissen zij en niemand anders. Ook zonder Amerikaanse hulp gaan die door hoor. Ze kennen de klappen van de zweep van een Russisch juk. Zo ook de Baltische Staten en Polen. Ik zie Polen nog met boots on the ground in Oekraïene. En de vele doden ... wie gaat de doden tellen onder het Russisch juk ? De deportaties, de ontmenselijking ? 't is gemakkelijk om te pleiten voor 'stop oorlogje' en 'ga aan tafel zitten'.
  • Marc Baeyens

    8 maanden geleden
    Poetin is een oorlog begonnen die hij niet kan winnen. Daar zullen de Russen tot hun grote spijt eens moeten vaststellen.
  • Johan Snauwaert

    8 maanden geleden
    Bevriezen is niet genoeg volledige terugtrekking uit Oekraïne (zelfs uit de Krim) Stel dan NATO troepen langs de grens (mogen ook UN blauwhelmen zijn) om duidelijk te maken dat de internationale gemeenschap dit veroordeeld
  • Marianne wauman

    8 maanden geleden
    Nog even volhouden Oekraine, de roebel staat laag, het moraal van de russen is laag, Het vertrouwen onderling onder de russische oligargen is laag. Oorlog voeren kodt enorm veel geld en welk land kan dat volhouden?
  • willy staes

    8 maanden geleden
    Stop met die oorlog, ze vechten enkel voor het groot kapitaal, die daar enorm veel geld gaan verdienen aan grondstoffen