Archiefbeeld.© JEFFREY GAENS

Vier toeschouwers gewond na aanrijding tijdens Rally van la Famenne

Vier toeschouwers zijn zondag gewond geraakt na een aanrijding door een deelnemende wagen tijdens de Rally van la Famenne, in de buurt van Marche-en-Famenne, zo hebben lokale media gemeld.

mts
Bron: BELGA

Zondag omstreeks 11.30 uur maaide een rallywagen vier toeschouwers neer in de buurt van Ambly (Nassogne). De vier slachtoffers werden aangereden toen ze zich aan het einde van een uitwijkzone bevonden, aldus de organisatoren in een persbericht.

De vier werden gewond met ziekenwagens naar het ziekenhuis gebracht. Hun leven is niet in gevaar. De bemanning van de wagen raakte niet gewond, aldus de organisatoren.

De auto is voor onderzoeken in beslag genomen, zegt het parket van Luxemburg. Volgens het parket lijkt het ongeval te zijn veroorzaakt door een probleem met de remmen en een slechte  positionering van de slachtoffers.

De rally werd onderbroken en rond 14.20 uur hervat, met instemming van het gemeentebestuur. De organisatoren maakten van de onderbreking gebruik om de toeschouwers aan de veiligheidsinstructies te herinneren en deze te versterken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer