Bestelwagen rijdt in op bushokje: meisje (15) overleden, moeder intussen buiten levensgevaar

Drie zwaargewonden bij ongeval in Wielsbeke.© Het Nieuwsblad, jof

Wielsbeke/Zonnebeke -

Een vijftienjarig meisje is om het leven gekomen nadat een bestelwagen inreed op het bushokje waar ze zat te wachten. Naast haar zat haar moeder en nog een derde vrouw. Zij raakten beiden zwaargewond. De moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen buiten levensgevaar. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren.

Jonathan Folens

De ravage op de hoek van de Vierlindenstraat is enorm, het bushokje is met de grond gelijk gemaakt. Iets voor 14 uur maandagmiddag kwamen twee bestelwagens van hetzelfde bedrijf vanuit Ooigem aangereden op de Ooigemstraat. Een van de chauffeurs verloor om onduidelijke redenen de controle over het stuur.

Hij week sterk uit naar links, dwarste het ander baanvak en ramde vervolgens het bushokje aan de kant van de weg. Achteraf bleek de chauffeur, een 64-jarige man uit Zonnebeke, negatief te testen op drugs en alcohol. Hij was volgens de eerste vaststellingen ook niet op zijn gsm bezig en reed ook niet te snel. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. (Lees verder onder de foto)

Van het bushokje blijft zo goed als niets over.© jof

De menselijke tol is zwaar. In het bushokje zaten drie mensen te wachten, een moeder en een dochter uit Wielsbeke en nog een derde persoon. Het meisje van vijftien jaar oud was er het ergst aan toe. Zij werd ter plaatse gereanimeerd maar hulp kon niet meer baten. Haar moeder werd levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook het derde slachtoffer raakte zwaargewond, maar werd bij bewustzijn naar het ziekenhuis overgebracht en zou niet in levensgevaar verkeren. (Lees verder onder de foto)

De bestelwagen week af van zijn traject en ramde aan de overkant van de straat een bushokje.© jof

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse na het ongeval. Een MUG-helikopter stond een tijdlang stand-by maar moest later onverrichter zake terug vertrekken. Ook burgemeester Jan Stevens kwam poolshoogte nemen op de plaats van de ramp. “Het is niet te begrijpen”, zegt de burgemeester. “Ik passeer zelf dagelijks langs dit bushokje en zie hier zelden iemand wachten op de bus. Nu zijn er door een vreselijke samenloop van omstandigheden drie mensen weggemaaid, onvoorstelbaar.”

Door het ongeval was het kruispunt enkele uren afgesloten voor alle verkeer.

De MUG-helicopter stond een tijdje stand-by.© jof

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen