© Shutterstock

Trainer zet Duitse amateurvoetballer (18) uit ploeg: speler slaat hem in elkaar met hulp van 40 handlangers

In de Duitse hoofdstad Berlijn is zondagavond een 43-jarige voetbalcoach in elkaar geslagen door een ex-speler en maar liefst veertig andere mannen. De achttienjarige voetballer handelde uit wraak, nadat zijn coach hem de week eerder uit zijn team had gezet.

mts

Waarom de trainer de jonge voetballer uit zijn ploeg gezet had, is nog onduidelijk, maar volgens de Duitse politie waren speler en coach wel telefonisch overeengekomen om hun vete diezelfde avond nog uit te praten. Toen de Armeense coach, zoals afgesproken, samen met een metgezel aankwam op de plaats van afspraak – een café in het Berlijnse stadsdeel Moabit – sloeg de stemming meteen om. De 18-jarige stond het tweetal namelijk al op te wachten, geruggensteund door tientallen familieleden en vrienden.

Wat een zalvend gesprek had moeten zijn, ontaardde in een ordinaire vechtpartij. De veertigkoppige bende had voor de gelegenheid zelfs knuppels, tasers en messen meegenomen. “De twee mannen raakten omsingeld door de groep, die hen aanviel met de voorwerpen die ze bij zich hadden”, citeert de Duitse krant Bild een politiewoordvoerder.

Hoewel de coach en zijn vriend zwaar in de minderheid waren, vochten ze toch terug. Twee van de belagers (van 17 en 26 jaar) raakten zo gewond en moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. Helaas voor de twee trainer en zijn 35-jarige vriend gold dat ook voor hen.

Getuigen belden de politie en die kon een einde maken aan de massale vechtpartij. “Veel van de betrokkenen raakten gewond, maar de meesten weigerden medische behandeling”, meldt de politie, die uiteindelijk ook knuppels, tasers en een mes in beslag nam. Een 28-jarige man werd gearresteerd, hij zou twee mensen verwond hebben met een mes. Het is niet duidelijk of het om de trainer en zijn kompaan gaat.

Tijdens de massale vechtpartij raakten uiteindelijk ook nog meer Armeniërs betrokken die de coach te hulp schoten. Volgens de politie namen er ook Turkse en Roemeense mannen deel aan de vechtpartij, schrijft Bild.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer