VTM vernieuwt voorzichtig dit najaar en zet in op dragqueenshow "Make up your mind"

VTM zet in het najaar opnieuw in op het soort entertainment waarmee het de voorbije jaren goed heeft gescoord. De zender zegt te vernieuwen en te innoveren, maar wijkt daarbij niet af van het ingeslagen pad. De commerciële omroep staat bekend voor zijn grote familieshows op vrijdagavond. Met "Make up your mind" lanceert VTM een show die qua opzet dicht in de buurt komt van "The masked singer".

Vijf bekende Vlamingen zullen in "Make up your mind" optreden als drag queens. Een professionele jury en een panel bekende Vlamingen zullen hen vervolgens beoordelen. Het concept komt uit Nederland. De kijkers thuis kunnen raden wie achter de make-up, opgezette kapsels, valse wimpers en pluimen schuilgaan.

 Een andere buitenlandse show die VTM naar Vlaanderen brengt, is de talentenjacht "Starstruck". In elke aflevering zullen vier wereldberoemde artiesten neergezet worden door telkens drie kandidaten. Het volledige plaatje moet kloppen: ze imiteren de stem én de looks van hun favoriete artiest. Vier experts beslissen vervolgens wie naar de finaleweek mag. Laura Tesoro presenteert het programma.

"The voice kids" met Pommelien

Ook nieuw is "Wat zou jij doen?", waarin een zaal vol willekeurige Vlamingen de knoop doorhakt voor mensen die met een dilemma zitten en eeuwig twijfelen. Ook dat programma is gebaseerd op een format uit het buitenland.

Wel van eigen bodem is "The big bang", het nieuwe BV-spelprogramma van Staf en Mathias Coppens. Diezelfde Staf Coppens zal ook opnieuw met zijn gezin te volgen zijn in "Camping Coppens".

Verder brengt VTM onder meer nieuwe seizoenen van "Blind getrouwd", "Huis gemaakt', "The voice kids", "De verraders"', "Snackmasters", "Helden van hier", en "Het jachtseizoen". Sommige van die programma's frist VTM op door nieuwe schermgezichten in te zetten.

Pommelien Thijs en Coely zijn de nieuwe coaches bij "The voice kids".

Wat brengt Streamz?

Naast shows, reality en spelprogramma's, is er nog een beperkt aanbod aan documentaires en fictie. Vooral fictie werkt tegenwoordig beter op betalende streamingplatformen dan op lineaire zenders, beseffen ze bij VTM. Kijkers kunnen reeksen daar immers bingewatchen zonder reclame.

Ilse Beyers, voormalig hoofdredactrice van het weekblad Dag Allemaal, maakte voor VTM een docureeks over de beruchte cultfiguur Jean-Pierre Van Rossem, die vijf jaar geleden overleed. Daarnaast zendt VTM in september ook de Streamz-docureeks "War junkies" uit.

Ook de fictiereeks "Exen", met Bart Hollanders in de hoofdrol, komt zowel op Streamz als op VTM. Voor het overige blijft de lokale fictie bij VTM beperkt tot de scripted reality van "De buurtpolitie" en de dagelijkse soaps "Lisa" en "Familie". 

Serine Ayari en Bart Hollanders in "Exen".

VTM blijft investeren in zijn streamingplatform VTM GO. Daar verschijnen opnieuw enkele programma's - "Shorties" - die niet op de klassieke zenders te zien zullen zijn. De zender probeert er de jongeren mee aan te spreken die veel tijd doorbrengen op YouTube, Instagram en Tiktok.

Meest gelezen