© ATV

Opgelet: zondag geen tramverkeer tussen stadscentrum en P+R Merksem

Antwerpen, Merksem -

De Bredabaan in Merksem is zondag heel de dag afgesloten voor de wielerwedstrijd Schaal Sels. Daardoor vertrekken er ook geen trams aan de park-and-ride van Merksem. Wie vanuit het noorden naar Antwerpen wil afzakken om de reuzen van Royal De Luxe te bewonderen, parkeert daarom best in de park-and-ride Luchtbal.

Jan Stassijns

Het belooft een memorabel weekend te worden in Antwerpen. Met de komst van Bull Machin en Xolo, de reuzenhonden van Royal De Luxe worden vanaf vrijdag honderdduizenden bezoekers verwacht.

Zondag vindt dan ook nog eens de Schaal Sels plaats, met de kersverse wereldkampioene op de weg Lotte Kopecky aan de start. Door de wielerwedstrijd is de Bredabaan in Merksem zondag heel de dag afgesloten. En dat heeft ook gevolgen voor wie vanuit het noorden naar het stadscentrum wil om Royal De Luxe aan het werk te zien.

Tram 2 en 3 worden beperkt tot de keerlus Frans De L’arbrelaan, aan de voet van de Burgemeester Gabriël Theunisbrug (de brug van ’t Sportpaleis). Ook de bussen rijden die dag niet over de Bredabaan in Merksem en volgen een omleiding en/of rijden met vertraging.

P&R Luchtbal als alternatief

Van aan de park-and-ride Merksem vertrekken er zondag dan ook geen trams. “En de situatie laat niet toe om pendelbussen te voorzien”, stelt Karen Van der Sype, woordvoerder van De Lijn. “Wie vanuit het noorden naar Antwerpen wil afzakken, parkeert dan best op de P+R Luchtbal.

Het tramaanbod aan de andere park-and-rides (Linkeroever, Luchtbal, Boechout en Wommelgem) blijft ongewijzigd.

Vergeet ook niet dat sinds 1 augustus een nieuwe parkeerregeling geldt in het historisch stadscentrum. Enkel bewoners en vergunninghouders kunnen nog op straat parkeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reuzen Royal de Luxe