© DiSe

Afghaanse jongen zwaargewond bij steekpartij tijdens kermis in Sint-Truiden

Sint-Truiden -

Bij een steekpartij vrijdagavond rond 22 in het centrum van Sint-Truiden - waar op dat moment de opening van de kermis plaatsvond - is een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer liep zijn verwondingen op bij een twist tussen Afghaanse jongeren. De jongeman verkeerde vrijdagavond niet in levensgevaar.

Dirk Selis/Jozef Croughs

Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis.© Dirk Selis

De vechtpartij gebeurde in een zijstraat van de Grote Markt waar vrijdagavond de jaarlijkse kermis werd geopend. Tijdens die ruzie in de Beekstraat zou er op een bepaald moment een mes getrokken zijn. Volgens de eerste gegevens werd daarbij een jongen in zijn zij gestoken. Hij zou in elkaar gestuikt zijn toen hij in de richting van de Grote Markt liep.

© Dirk Selis

Op de klinkers getuigden bloedsporen van het steekincident.

Julien Thommis, uitbater van een schietkraam op de kermis, zag de jongen neergaan: “Hij was duidelijk zichtbaar in zijn zij gestoken. Mijn partner heeft toen meteen naar de politie en de ambulance gebeld. De vermoedelijke daders liepen intussen weg, de straten in.” Het slachtoffer werd door de mug met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De omstandigheden van de steekpartij worden nu verder onderzocht.

© Dirk Selis

Julien Thommis zag de jongen neergaan voor zijn kraam.© Dirk Selis

Burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v) kwam ter plaatse. Ze liet zich over het voorval informeren door de politiemensen die de Beekstraat met politielint hadden afgespannen.

De burgemeester nam pas nog maatregelen na overlast in de stationsbuurt. Zo geldt er in de binnenstad sinds woensdag een alcoholverbod, ook banken aan het station werden weggenomen.

Burgemeester Kempeneers kwam ter plaatse.© Dirk Selis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer