Zo goed als geen frigoboxtoeristen in korte broek opgedaagd op het strand van Knokke-Heist

Het facebookevenement "Met korte broek en frigobox naar Knokke" zorgt voorlopig niet voor een grote toestroom aan frigoboxtoeristen. Dat bevestigt Steve Desmet, korpschef van de politiezone Damme/Knokke-Heist. De lokale politie zet wel extra manschappen in om een oogje in het zeil te houden.

De bal ging aan het rollen naar aanleiding van een filmpje van de Nederlandse krant De Telegraaf. Twee vrouwen uit Knokke doen in het interview hun beklag over mensen die in de badplaats in korte broek rondlopen. Ook toeristen die met een frigobox naar het strand afzakken, krijgen een veeg uit de pan. Het filmpje vormde de inspiratiebron voor het Facebookevenement "Met korte broek en frigobox naar Knokke". In totaal liep het aantal geïnteresseerden op tot zo'n 47.000 mensen.

De politie van de zone Damme/Knokke-Heist besliste om geen risico's te nemen. Er zijn extra agenten ingezet om eventuele problemen met grote groepen frigoboxtoeristen in de kiem te smoren. "Maar die extra capaciteit is niet zichtbaar voor het publiek", zegt korpschef Steve Desmet. Deze ochtend bleef alles heel rustig in Knokke. "De dag is nog lang, maar momenteel is het zoeken naar een frigobox in een hooiberg."

BEKIJK - Een volkstoeloop bleef uit, maar hier en daar waagde toch iemand zich in korte broek:

Videospeler inladen...

Burgemeester in korte broek

De burgemeester - zelf in korte broek - spreekt van een "grappig, ludiek evenement". "Ik verwacht geen problemen. Dat is de kracht van sociale media. Er stond dat er 40.000 mensen naar Knokke-Heist zouden komen. Het is nu middag. We hebben nog geen frigoboxtoeristen gezien. We verwachten nog wel een aantal mensen, maar niet zoveel."

"De dames uit het filmpje hebben mij gecontacteerd en hebben zich ook verontschuldigd. Zij bedoelen het goed met onze gemeente. Als er mensen zijn die nog willen komen, heb ik één boodschap: koop die korte broek en frigobox in onze gemeente, dat is goed voor onze lokale economie."

Junior Verbeeke

Meest gelezen