Artuur Peters.© BELGA

Kajakker Artuur Peters plaatst zich voor de Olympische Spelen, Hermien Peters en Lize Broekx naar de finale

Op het WK kajak in het Duitse Duisburg heeft Artuur Peters zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van volgend jaar. De krachtpatser uit Pelt werd zesde op de K1 1.000m.

Marc Cornelissen

In het kajak plaatst alleen de top zes van het WK zich voor Parijs 2024. Een zware opdracht, maar Artuur Peters (26) voldeed precies aan de voorwaarden met een zesde plaats in de A-finale.

Het goud was voor de Portugese topper Fernando Pimenta, die de Hongaar Adam Varga en de Duitser Jakob Thordsen versloeg. Peters werd op 3,5 seconde zesde door in de slotfase de Argentijn Vernice nog in te halen.

Later op de dag kwam Peters opnieuw in actie in de halve finale van de K2 500m met Bram Sikkens. Ze werden vijfde en komen daardoor terecht in de B-finale. Geen olympisch ticket dus op deze afstand, al rest er volgend jaar nog een waterkansje tijdens een continentale kwalificatiewedstrijd.

Hermien Peters en Lize Broekx voeren later hun halve finale op diezelfde afstand. Ze wonnen de race en plaatsten zich dus voor de A-finale van zondag met de derde tijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer