Ouders organiseren benefiet om peperdure medicijnen van doodziek dochtertje te betalen

© svl

Hayley Teirbrood (9) heeft een auto-immuunziekte aan haar lever. Door de ziekte wordt die afgestoten. Maar er is een oplossing. Om de dure medicatie voor het meisje te kunnen betalen, organiseren haar ouders een benefiet.

Stef Van Overstraeten

Het gezin Teirbrood heeft al wat tegenslag gekend. Vader Bart overwon kanker en dochtertje Finley is geboren met een afwijking aan haar handje. Maar de ziekte van Hayley behoeft de meeste zorgen.

“We vonden dat Hayley enkele jaren geleden op een dag nogal geel zag. Het wit in haar ogen vooral”, zegt mama Kelly De Trogh. “We zijn toen met haar naar de dokter gegaan en die kwam tot de constatatie dat het niet om geelzucht ging, maar wel om een auto-immuunziekte die bij een op de 10.000 mensen voorkomt. Haar lichaam stoot haar eigen lever af. Ze krijgt medicijnen en die hebben als neveneffect dat ze niet meer groeit, maar haar ziekte blijft stabiel.”

18.000 euro per jaar

Een hormonenkuur biedt een oplossing, maar die is vooral heel duur. “De kostprijs bedraagt 18.000 euro voor een heel jaar”, zegt papa Bart. “Met zo’n kuur kan Hayley opnieuw groeien en haar achterstand inhalen. Ze zou die kuur twee jaar moeten krijgen, maar wij kunnen die niet zomaar betalen. We willen onze dochter alles geven wat ze nodig heeft. Maar we hebben het niet te breed.”

Daarom organiseert het koppel een benefiet. “Die is er komende zaterdag in de Vlek-school”, vult mama Kelly aan. “We krijgen veel hulp van vrienden en daar zijn we uiteraard zeer blij mee. Er staan heel wat artiesten geprogrammeerd en er zullen snacks zijn. Het wordt een avondvullende show die start om 19 uur. Liefst tien artiesten zullen het beste van zichzelf geven en dj Jencko sluit af. Voor de kinderen is er een springkasteel. Later op het jaar zullen we het nog eens herhalen in Hamme. Dan staat Danzel op het podium in zaal Hambiance.”

Wie Hayley wil steunen, is welkom in de Vlek-school aan de Rootjensweg in Grembergen. Toegangskaarten kosten zeven euro in voorverkoop en tien euro aan de kassa.

INFO

0475/43.98.58

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen