Archieffoto.
AFP or licensors

Amerikaans legertoestel crasht in noorden van Australië: drie doden

Bij de crash van een transportvliegtuig van het Amerikaanse leger tijdens een oefening in het noorden van Australië, zijn drie mariniers om het leven gekomen, zo meldt de Amerikaanse marine. Vijf anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In een eerder bericht lieten de lokale autoriteiten weten dat er 23 gewonden waren.

De crash met de Osprey-helikopter, een toestel dat zowel horizontaal als verticaal kan opstijgen en landen, vond plaats tijdens de Predator's Run 2023, een oefening op de Tiwi-eilanden ten noorden van Darwin, waaraan 2.500 militairen deelnemen.

"Er waren in totaal 23 bemanningsleden aan boord. Van drie is bevestigd dat ze zijn overleden, terwijl vijf anderen in ernstige toestand naar het Royal Darwin Hospital zijn vervoerd", zei de Amerikaanse marine in een verklaring.

Vorige maand stortte een Australische militaire helikopter in zee voor de oostkust van het land tijdens militaire oefeningen van ongeveer tien landen. Daarbij kwamen vier Australiërs om het leven.

BEKIJK - Op een persconferentie worden meer détails gegeven over de feiten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen