Filmpje opgedoken van dronken N-VA-politicus Theo Francken die wildplast: "Gênant, maar ik ben ook maar een mens"

Op internet doet een filmpje de ronde waarin Theo Francken (N-VA) op straat in een plantenbak plast. Het gaat om beelden van een jaar geleden die buiten zijn medeweten zijn gemaakt. Francken geeft toe dat hij te veel gedronken had en dat het "dom gedrag" is. "Gênant. Maar op het eind van de dag ben ik ook maar een mens", schrijft hij op Facebook.

In een reactie op Facebook verduidelijkt Theo Francken zelf dat de beelden een jaar geleden zijn gemaakt, "tijdens een vrije avond na een zware en stresserende periode". In het filmpje is te zien hoe Francken in het centrum van Brussel op straat in een plantenbak plast.

Videospeler inladen...

Francken geeft toe dat hij te veel gedronken had en dat hij zijn "dom gedrag" niet goedpraat. "Wildplassen is niks om trots op te zijn en dat ben ik ook niet", schrijft hij.

"Een jaar geleden, na een zware en stresserende periode een vrije avond met te veel drank en dom gedrag. Ik wil dit niet goedpraten. Wildplassen is niks om trots op te zijn en dat ben ik ook niet. Maar op het eind van de dag ben ik ook maar mens met alle fouten en gebreken die daarbij horen."

De beelden zijn duidelijk door omstaanders gemaakt, zonder medeweten van Francken. "Wat een voorbeeld. Het is jammer dat er nu geen agenten voorbijkomen", zegt één van de omstaanders.

Eerder deze week kwam nog een ander plasincident aan het licht. Het parket was een opsporingsonderzoek gestart na een klacht over smaad tegen de politie. Tijdens een feest bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zouden drie gasten tegen een geparkeerde politiecombi geplast hebben.

Meest gelezen