20-jarige Chiroleidster dood aangetroffen in gracht: omstandigheden worden onderzocht

Bonheiden -

In Bonheiden is zondag het lichaam gevonden van een 20-jarige chiroleidster. De jonge vrouw werd gevonden naast haar fiets in een gracht. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. Het parket is een onderzoek gestart.

kvro, phu, jtp

Het was een toevallige passant die de vrouw zondagochtend omstreeks 8u aantrof. De hulpdiensten werden verwittigd en kwamen onmiddellijk ter plaatse in de Oude Baan, een fietsstraat parallel met de N15 in Bonheiden, maar voor het slachtoffer kon helaas geen hulp meer baten. Burgemeester Lode Van Looy (BR30) bevestigt dat het slachtoffer uit Bonheiden afkomstig is.

Of de jonge vrouw om het leven kwam na een aanrijding of na een valpartij, is nog niet duidelijk. Volgens de eerste berichten was ze op de terugweg van een avondje uit op het festival Maanrock in Mechelen, maar dat werd later weerlegd. Het ongeval zou gebeurd zijn in de richting van Mechelen. Ze fietste aanvankelijk samen met enkele vrienden, maar het traject tussen de Oude Baan en haar woning legde ze alleen af. Ze werd op minder dan vijf kilometer van haar woning gevonden.

“Verlies samen verwerken”

Het parket kan die informatie niet bevestigen, noch extra duidelijkheid scheppen over wat er zich precies heeft afgespeeld. “Voorlopig kunnen we niet verklaren wat daar gebeurd is. De exacte omstandigheden maken deel uit van het verdere onderzoek”, zegt woordvoerster Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd met het oog op een autopsie.” Het resultaat van die autopsie volgt een van de komende dagen.

De jonge vrouw was leidster bij Chiro Aksent in Bonheiden. “Het verlies van een vriendin en medeleidster is natuurlijk enorm heftig voor zo’n jonge groep”, zegt woordvoerder Marij Germijns van Chirojeugd Vlaanderen. “De groep is zondag al samengekomen, we willen hen alle tijd en ruimte geven om dit verlies te verwerken. Vanuit Chirojeugd Vlaanderen zullen we bekijken waar de groep specifiek nood aan heeft, zodat we hen steun op maat kunnen geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen