Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Frankrijk heeft te veel wijn: regering geeft 200 miljoen uit om overschot te vernietigen

Frankrijk zit met een overvloed aan wijnvoorraden. De consumptie in eigen land daalt door de hoge voedsel- en drankprijzen. De Franse overheid heeft daarom besloten om 200 miljoen euro te besteden aan het vernietigen van de overschot.

12 reacties

  • oswald billiet

    8 maanden geleden
    Ze gaan nochtans dit jaar een millesime tegemoet, de kwaliteit van de druiven is door de grote warmte gestegen maar er is ook minder van. De Belgen hebben dat in het oog en zullen de Fransen zeker verlossen van een overschot. Maar het moet worden gezegd dat sommige Italiaanse of Portugese wijnen vandaag naar de kroon steken. En dit duidt op enige Franse nonchalance voor wat kwaliteit betreft.
  • Lucien Mertens

    8 maanden geleden
    Sterk afprijzen en uitverkopen, vernietigen is een Franse blaam waard.
  • Karl Moortgat

    8 maanden geleden
    Liever heel hoge prijzen dan wat meer verkopen aan een eerlijke prijs is hun motto. Ik koop al jaren geen Franse wijn meer wegens hun arrogantie en hautain gedrag. Er zijn andere landen die goede en zelfs betere wijn produceren dan Frankrijk. Men mag steeds een fles Franse cadeau doen, sla ik niet af, maar zelf kopen? Nooit meer. Ik ben steeds bereid om mij, gratis, over een aantal kisten te ontfermen, gratis! Anders maken ze er maar azijn van.
  • Alex Jonckers

    8 maanden geleden
    Mijne wijnkelder staat leeg, ze mogen hem gratis komen vullen, en het kost hen niks. 😉
  • Jan hertogs

    8 maanden geleden
    De wereld op zijn kop! Leve Europa! Ze prijzen zichzelf uit de markt!