Daron Mertens

Opnieuw ongeval op E40 in Adinkerke: Nederlandse caravan belandt ondersteboven in gracht na aanrijding

Op de E40 tussen Veurne en de Franse grens raakten twee wagens zondagnamiddag ter hoogte van Adinkerke betrokken in een verkeersongeval. Een caravan die aan een van de auto’s hing, kwam op zijn kop in de gracht terecht. Iedereen kwam er met de schrik vanaf. Opmerkelijk, het is al het tweede ongeval dit weekend op de E40 in de buurt van Adinkerke. 

Het verkeersongeval met de Nederlandse caravan gebeurde rond 13.55 uur op de E40 ter hoogte van Adinkerke. Een wagen met caravan van een koppel uit Nederland reed met hun kindje richting Frankrijk. Een Britse wagen kwam in aanraking met de caravan, waardoor de Nederlandse bestuurder de controle over zijn voertuig verloor. De caravan begon te slingeren en kwam op zijn kop tot stilstand in de gracht naast de E40. De wagen belandde op de ventweg naast de autosnelweg.

Twee ongevallen in één weekend

Het Nederlandse koppel en hun kindje waren erg onder de indruk, maar bleven zo goed als ongedeerd. Ook de Britse bestuurder, die zijn wagen op de pechstrook kon parkeren, raakte niet gewond. Die wagen is vooraan beschadigd en moest getakeld worden. Ook de wagen van het Nederlands koppel raakte zwaar beschadigd, de caravan is volledig vernield.

Het is al het tweede ongeval op de E40 ter hoogte van Adinkerke dit weekend. Vrijdagavond reed een wagen met Britse nummerplaat hard in op een bestelwagen met aanhangwagen die bier vervoerde. Beide wagens werden weggeslingerd. Er vielen gelukkig bij beide ongevallen geen zwaargewonden.

Daron Mertens
Daron Mertens

Meest gelezen