Radiomaker Sven Pichal is aangehouden in groot onderzoek naar beelden van kindermisbruik en neemt ontslag bij VRT 

VRT-presentator en radiomaker Sven Pichal is aangehouden in een onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. Het maakt deel uit van een groter onderzoek waarbij nog andere mensen zijn opgepakt. Eerder raakte bekend dat Pichal "om persoonlijke redenen" ontslag had genomen bij de VRT. Radio2 bekijkt hoe het verder moet met zijn programma "De inspecteur".

Over de "persoonlijke redenen" voor het ontslag van Sven Pichal wilde zijn advocaat Walter Damen niet communiceren. "Sven zal zich professioneel laten begeleiden en zich terugtrekken uit het publieke leven", klonk het in een eerste mededeling.

Onze redactie heeft intussen uit goede bron vernomen dat Sven Pichal aangehouden is in een onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Hij zit in voorhechtenis in de gevangenis van Turnhout. Wij horen dat het best een zwaar dossier zou zijn en dat de feiten ernstig zijn, dat hij daarom is aangehouden. Wellicht gaat het om bezit van beelden van misbruik, maar mogelijk zijn er nog andere kwalificaties. Volgens onze informatie gaat het om een groter onderzoek, waarbij nog andere mensen zijn opgepakt, die hier ook bij betrokken zijn.

VRT zelf liet gisterenavond het volgende weten: "Zaterdag hebben we van de raadsman van Sven Pichal bericht gekregen dat hij de samenwerking met VRT wilde stoppen, met onmiddellijke ingang en om persoonlijke redenen", klinkt het in een mededeling. "We hebben hier meteen gevolg aan gegeven. We zijn niet op de hoogte van de redenen."

Pichal is onder meer bekend van het consumentenprogramma "De inspecteur" op Radio2 en werkte ook voor het economische magazine "De Markt" van VRT NWS.

Radio2 komt met de volgende mededeling: "Sven Pichal heeft de VRT verlaten om persoonlijke redenen. We begrijpen dat dit nieuws een shock is voor jou/jullie, dat is het ook voor ons. Intussen laten we het gerecht nu zijn werk doen", klinkt het. "We snappen dat er ook veel vragen zijn over hoe het nu verder moet met "De inspecteur". Zodra dat duidelijk is, wordt hierover gecommuniceerd."

Heb je een vraag over geweld, misbruik of kindermishandeling, dan kan je terecht bij de hulplijn 1712. Kinderen en jongeren kunnen ook terecht bij Awel, op het nummer 102 of via de website. 

Meest gelezen