© DBA

Bart De Wever trekt naar Middelkerke om stemmenkanon Jean-Marie Dedecker aan boord te halen

N-VA voorzitter Bart De Wever gaat vandaag op bezoek bij Jean-Marie Dedecker in zijn thuisstad Middelkerke. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Dedecker zou als onafhankelijk kandidaat de N-VA-lijst in West-Vlaanderen willen trekken bij de verkiezingen volgend jaar.

mip

Dedecker werd in 2019 verkozen in de Kamer als onafhankelijke op een N-VA-lijst. Toen kreeg hij het lijstduwerschap, maar wellicht volstaat dat niet meer om hem over de streep te trekken. Aan het begin van de zomer dreef hij alleszins zijn prijs stevig op met geruchten rond een mogelijke doorstart van Lijst Dedecker.

LEES OOK. Lijst Dedecker werkt aan comeback na de zomer: “Het momentum is er”

Zoon Dimitri Dedecker en Peter Reekmans (LDD) waren uitgesproken voorstanders van dat scenario. Maar Jürgen Verstrepen, oud-parlementslid voor LDD, onderlijnde in deze krant dat Dedecker toch vooral uit was op een deal met De Wever. “Hij zal hopen om nog eens als onafhankelijke op de lijst van N-VA te kunnen staan, want met een eigen partij de kiesdrempel trotseren, is niet evident”, aldus Verstrepen in juli.

LEES OOK. “Jean-Marie weet dat hij mij niet moet bellen”: Antwerpse ex-LDD’ers passen voor eventuele comeback

Het onderonsje tussen De Wever en Dedecker belooft verstrekkende gevolgen te hebben voor het politieke landschap. Opvallend is dat halverwege het topoverleg ook Dimitri Dedecker mee aan tafel zal schuiven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER