© ATV

Sven Pichal (44) moet toch in gevangenis blijven: parket gaat in beroep tegen beslissing raadkamer

Het parket tekent beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer in Antwerpen om radiomaker Sven Pichal en nog een tweede verdachte elektronisch toezicht toe te kennen. De raadkamer had vanochtend beslist dat Pichal zijn voorhechtenis thuis verder mag uitzitten met een enkelband, maar door het beroep van het parket moet Pichal toch nog in de cel blijven. Pichal wordt verdacht van bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik.

SaRe

De 44-jarige Sven Pichal, een van de boegbeelden van VRT, werd vorige donderdag thuis in het centrum van Antwerpen opgepakt in een onderzoek van het Antwerps parket naar bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik. De onderzoeksrechter plaatste hem vrijdag onder aanhoudingsmandaat en liet hem opsluiten in de gevangenis van Turnhout. Woensdag verscheen de radiomaker voor de raadkamer, bijgestaan door zijn advocaten Walter Damen en Davina Simons.

De raadkamer besliste dat Pichal onder elektronisch toezicht wordt geplaatst, maar enkele uren later kreeg de voormalige radiomaker te horen dat hij toch niet naar huis kon. Het parket tekende namelijk beroep aan tegen de beslissing. Daardoor komt de zaak binnen twee weken voor de kamer van Inbeschuldigingstelling.

Er zijn in totaal vijf dossiers die voortkomen uit dezelfde aangifte. Midden augustus werd een 34-jarige Antwerpenaar als eerste opgepakt en aangehouden, hij zit nog in de cel. Vier dagen na zijn arrestatie bevestigde de raadkamer zijn aanhouding. In de loop van het onderzoek werden verschillende mensen verhoord. Dat leidde tot drie arrestaties van drie mannen uit het Antwerpse, waaronder Sven Pichal.

Pichal en een derde verdachte werden vandaag door de raadkamer onder elektronisch toezicht geplaatst. Een vierde man is vrij onder voorwaarden, een vijfde verdachte mocht na verhoor beschikken. “Het onderzoek loopt volop verder”, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts. In vier dossiers werd er intussen een psychiater aangesteld om de verdachten te onderzoeken.

Voorlopig spreekt het parket niet over een netwerk, voorlopig worden de dossiers apart gehouden maar het is niet uitgesloten dat dat in de toekomst verandert.

Advocaat Walter Damen.© BELGA

© BELGA

LEES OOK:

• ‘De Inspecteur’ keert niet meer terug na ontslag Sven Pichal

• Zijn broers blijven Sven Pichal steunen: “Maar niemand had dit verwacht, iedereen is in shock”

• STANDPUNT. Hoeveel dwaze mensen zullen de komende dagen pedofielen, verspreiders van kinderporno en homo’s over dezelfde kam scheren?

• PORTRET. Radiomaker pur sang, pleegouder en allemansvriend: wie is Sven Pichal (44), die is opgepakt in onderzoek naar beelden van kindermisbruik?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen