PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne
Volledig scherm
PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne © BELGA / ANP / EPA

Dermagne (PS) pleit voor legalisering cannabis: “Winst voor de overheid van zo’n 660 miljoen per jaar”

PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne pleit donderdag in een interview in ‘De Morgen’ ervoor cannabis te legaliseren. “Cannabis verbieden helpt ons niet vooruit. Een legalisering is een kwestie van gezond verstand”, aldus de socialist.

63 reacties

  • Dave Schroyens

    3 weken geleden
    ik denk dat het duidelijk is wat het plebs wil.. men mag natuurlijk vanuit de politiek wel inzetten op meer verkeerscontroles en nultollerantie achter t stuur
  • erik jagers

    8 maanden geleden
    Knettergek! Als iets is wat legaliseren doet, dan is het de al lage drempel nog verder verlagen. Het wordt 'aanvaardbaar' en gemakkelijker om er aan te raken en ook mee beginnen. Vooral jongeren zullen zo makkelijker in de drugsval trappen. De criminelen die nu veel geld verdienen aan hun handeltje zullen daar nu echt geen belastingen op gaan betalen. Goed zot die PS'er! En neen, de VS zijn helemaal geen voorbeeld. Daar woedt momenteel een enorme drugscrises met vele doden tot gevolg.
  • Marco brilmans

    8 maanden geleden
    Zoals hieronder aangehaald, het is niet zaligmakend. Cannabis is gevaarlijk op korte en lange termijn. Maar kijk, het is alomtegenwoordig alleen doet men precies of nu iedereen cannabis gaat gebruiken. Deze inkomsten kunnen er net voor zorgen dat er een aanpak en opvangnet is alsook sensibilisering. Ik pleit ook dat minstens 80% van de inkomsten gebruikt wordt hiervoor.
  • Yvan Lissens

    8 maanden geleden
    Een aantal jaren geleden een echte heksenjacht op rokers en nu willen ze cannabis legaliseren? Als ze geld geroken hebben... Onder andere de werkgevers gaan dit een prachtig idee vinden als een aantal werknemers, na hun al-dan-niet-legale "rookpauze", terugkeren naar hun werkplek. Zeker als ze een veiligheidsfunctie uitoefenen of gevaarlijk werk doen.
  • marianne verstraete

    8 maanden geleden
    Ja, winst ten koste van de gezondheid van de burger