© jli

Mama’s vragen om speeltuin in Laak, vier jaar later is die officieel geopend

Houthalen-Helchteren

In aanwezigheid van zo’n 100 buurtbewoners werd de speeltuin in Laak woensdagnamiddag officieel geopend. “De speeltuin kwam er op vraag van de mama’s in 2019”, vertelt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit-Groen-Plus). Dat het zo lang duurde vooraleer de speeltuin er effectief kwam, lag aan corona.

“Het terrein achter de kerk dat eigendom is van de kerkfabriek werd in erfpacht gegeven aan de gemeente”, legt penningmeester Andries Boogmans uit. “De ouders klopten bij ons aan voor een speeltuin, zo is de bal aan het rollen geraakt. In de kerk organiseren wij al vijf jaar kinderopvang en zijn er twee klaslokalen voor de kleuterschool. Het was dan ook logisch dat wij daar in meegingen.”

“Het is een ontmoetingsplek voor de buurt”, voegen Miep en Tjeu toe. “Elke avond zitten we hier samen op de bank.” “De 11-jarige Jules Paulès, die bijna dagelijks te vinden is op de speeltuin, beaamt. “De speeltuin brengt niet alleen kinderen, maar ook ouders samen”, zegt hij. “Ze buurten of picknicken op de bank. Ik vind de schommel het leukst omdat je er tijdens het schommelen kunt van afspringen.”  (jli)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer