Kinesist Lorenzo Lopez y Lopez, zaakvoerder van groepspraktijk A'spect in Genk.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinesist Lorenzo Lopez y Lopez, zaakvoerder van groepspraktijk A'spect in Genk. © ID/ Karel Hemerijckx

Bijna 2 op de 3 jonge kinesisten zijn niet geconventioneerd, Lorenzo (36) is er één van: “Ik ben hierdoor nog geen enkele patiënt verloren”

Steeds meer kinesisten passen niet langer de overheidstarieven toe, maar werken en factureren op eigen houtje. Lorenzo Lopez y Lopez (36) uit Genk getuigt bij HLN over de succesvolle overstap die hij zes jaar geleden maakte. Waarom nam hij die beslissing? Is de patiënt zo niet kind van de rekening? En hoe zou de politiek kinesisten kunnen verleiden om zich toch weer aan te sluiten?

52 reacties

  • Francois Sals

    8 maanden geleden
    bij deze man gaat dus het geld boven alles , het bestelen ,afzetten van mensen die hulp nodig hebben is voor hem dus maar normaal
  • marnick dedier

    8 maanden geleden
    voor zulke kinesisten telt alleen maar het geld en zeker niet de vlugge genezing van de patïënt. Het mag voor deze kinesisten zolang mogelijk duren
  • André Baele

    8 maanden geleden
    Tja als je mag vragen wat je wil lijkt het mij evident dat alles duurder wordt. Is dit dan de staat? Alles wordt op de politiek gestoken en ze richten ook veel wantoestanden uit maar het is niet alleen de politiek. Schieten op politiekers is een hobby geworden.
  • Luc De Bruycker

    8 maanden geleden
    Vergeten welke gunsten en voordelen ze allemaal gekregen hebben om hun studie mogelijk te maken en nu gaan ze de betaler hiervoor nog eens extra aftroggelen.
  • Luc De Bruycker

    8 maanden geleden
    Geld gaat nu éénmaal boven alles en zeker bij de toekomstige generatie. Daar hebben ze alles voor over.