Uitslaande brand langs A12 in Aartselaar: magazijn volledig verwoest

Op het bedrijventerrein langs de A12/Boomsesteenweg in Aartselaar is vrijdagavond een uitslaande brand ontstaan in een magazijn aan de Industrieweg. Het magazijn brandde volledig uit, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende bedrijven. Er vielen geen gewonden.

dvd, alya, tdk

De brand brak rond 22 uur uit in een gedeelde opslagplaats van een traiteur en een decoratiezaak op de Industrieweg langs de A12. Dat zorgde voor veel rookontwikkeling in de richting van het centrum van Aartselaar. “We roepen buurtbewoners op om ramen en deuren gesloten te houden” zei burgemeester Sophie De Wit (N-VA). “De scheidingsmuur van het bedrijf heeft ook goed z’n werk gedaan. Alle lof naar de hulpdiensten.”

Het magazijn brandde volledig uit maar de brandweer kon voorkomen dat de brand de omliggende bedrijven bereikte. Er waren ook meldingen van ontploffingen. Die werden veroorzaakt door gasflessen in de opslagplaats.

De gemeente Aartselaar waarschuwt buurtbewoners voor mogelijke roetneerslag. “Wie dat opmerkt op bijvoorbeeld de wagen kan het gemakkelijk verwijderen met een vochtige doek, roetverwijderaar of je kan naar de carwash gaan.”

Wegens waterkort werd al snel grootwatertransport opgestart. Meerdere tankwagens reden op en af om water aan te voeren. Bijna alle posten van zone Rivierenland waren opgeroepen. Ook Politiezone Antwerpen ging een handje helpen en stuurde hun droneteam ter observatie.

De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht.

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen