BEKIJK - MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez krijgt slagroomtaart in zijn gezicht

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft vanmiddag een taart in zijn gezicht gekregen tijdens een signeersessie in Luik. De liberaal dient een klacht in tegen de taartengooier. 

Op beelden is te zien hoe een man de taart in een map verborgen houdt. Op het moment dat Bouchez poseert voor een foto, duwt hij de slagroomtaart in het gezicht van de MR-voorzitter. 

BEKIJK - Het taartgooi-incident tijdens de signeersessie van Bouchez:

Videospeler inladen...

Er ontstond even ophef onder de aanwezigen, de taartgooier werd in bedwang gehouden door het veiligheidspersoneel en ook de politie kwam ter plaatse. Op de beelden is te horen dat de man zijn actie als "politieke daad" bestempelt. Een besmeurde Bouchez nam meteen revanche: terwijl de man op de grond lag smeerde hij nog een restje taart in het gezicht van zijn aanvaller.

Bouchez kon even later de signeersessie voortzetten. In een video die hij achteraf op sociale media plaatste, reageert de liberaal laconiek. "Iemand vond het slim om een taart te verspillen. Jammer, want voor zover ik heb kunnen proeven, was het een goede taart."

Bouchez had achteraf nog een gesprek met de man. De MR-voorzitter zal een klacht indienen om een signaal te stellen. "Ik ben bereid om met iedereen te debatteren. Maar dat kan nooit gepaard gaan met geweld", besluit hij.   

BEKIJK - "Ik ben bereid met iedereen te discussiëren, maar nooit via gewelddadige acties", reageert Bouchez na het incident:

Videospeler inladen...

Meest gelezen