25-jarige Bart Pluymers in Zonhoven gewijd tot jongste priester van België

In Zonhoven is de 25-jarige Bart Pluymers tot priester gewijd. Het is de tweede priesterwijding in Limburg in twee weken tijd: twee weken geleden werd priester Gianluca Loperfido tot priester gewijd in Genk.

In Zonhoven is de 25-jarige Bart Pluymers in een volle Sint-Quintinuskerk tot priester gewijd. "Hij zal de jongste priester van ons land zijn, voor even toch", zegt Monseigneur Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. "Hij is trouwens precies op hetzelfde uur gewijd als de aartsbisschop die in Mechelen is gewijd."

"Het voelt heel mooi aan", zegt priester Bart Pluymers. "Ik heb hier lang naar uitgekeken en eindelijk is die dag daar. Ik ben in de eerste plaats God dankbaar en de vele mensen die me hierin hebben geholpen en bijgestaan."

Zeldzamer dat jonge mensen priester worden, maar ben ervan overtuigd dat veel jonge mensen er in volle overtuiging voor kiezen gelovig te zijn

Priester Bart Pluymers

Een 25-jarige man die in 2023 tot priester wordt gewijd lijkt voor sommigen steeds zeldzamer te worden, maar bisschop Hoogmartens relativeert dat: "25 jaar is een leeftijd waarop generaties lang en wereldwijd heel veel priesters worden gewijd. Twee weken geleden is ook in Genk een jonge mens tot priester gewijd: Gianluco Loperfido."

"Het is inderdaad zo dat het zeldzamer wordt dat jonge mensen ervoor kiezen om priester te worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog heel wat jonge mensen zijn die in er in volle overtuiging voor kiezen om gelovig te zijn en daar vreugde en blijdschap in vinden."

Kapelaan in Pelt en lerarenopleiding

Pluymers is gewijd in Zonhoven, maar zijn priesterschap begint in het noorden van Limburg. "Over enkele weken ga ik naar Pelt en daar zal ik kapelaan worden, waar ik de pastoor zal bijstaan", vertelt E.H. Pluymers. "Daarnaast ga ik een lerarenopleiding volgen om les te kunnen geven."

Meest gelezen