Nieuwe opleiding Toegepaste Psychologie aan PXL Hasselt kent vliegende start met 350 inschrijvingen

Bij hogeschool PXL neemt de nieuwe Professionele Bachelor in de Toegepaste psychologie een vliegende start met 350 inschrijvingen, terwijl op maximaal 500 was gerekend. De directie laat daarom nog 150 nieuwe studenten toe en last dan een inschrijvingsstop in. De andere richtingen kennen globaal een stijging met 20%.

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar voor de bachelor Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool PXL in Hasselt. Op dit moment staat de teller op 350 studenten. Zodra de kaap van 500 inschrijvingen bereikt is, gaat de hogeschool een inschrijvingsstop invoeren. 

Het is de eerste keer dat Hogeschool PXL de bacheloropleiding aanbiedt. Volgens algemeen directeur Ben Lambrechts is de opleiding een schot in de roos. "Zoals het er nu naar uitziet, gaan we in september de kaap van 500 inschrijvingen overschrijden. Jongeren zijn echt geïnteresseerd in de psychologische gezondheid en dat is heel goed. Maar we willen een kwaliteitsvolle opleiding kunnen aanbieden en dat is niet mogelijk met meer dan 500 studenten. Onze infrastructuur is daar ook niet geschikt voor. We hebben daarom besloten om een inschrijvingsstop in te voeren. Dat is uitzonderlijk in het hoger onderwijs, maar in dit geval kunnen we niet anders."

Snel zijn is de boodschap

Wie zich nog wil inschrijven voor de bachelor Toegepaste Psychologie, zal volgens Lambrechts snel moeten zijn. "Als studenten zich haasten, kunnen ze zich nog wel inschrijven. Anders zullen ze jammer genoeg een andere school moeten zoeken. We gaan ook een reservelijst opstellen om alle beschikbare plaatsen zo goed mogelijk in te vullen. Maar vol is vol", vertelt hij.

We gaan ook een reservelijst opstellen om alle beschikbare plaatsen zo goed mogelijk in te vullen. Maar vol is vol

Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL

Ook de inschrijvingen voor andere opleidingen aan Hogeschool PXL gaan enorm de hoogte in. De hogeschool verwacht dit academiejaar te kunnen beginnen met ongeveer 20% meer nieuwe studenten. Er is veel interesse voor de lerarenopleiding en keuzerichtingen als gaming business, elektronische muziek en journalistiek.

Hogeschool UCLL

Er is ook een stijging van het aantal inschrijvingen bij Hogeschool UCLL. Die noteert tot nu toe 20% meer inschrijvingen bij bachelors en graduaten in Limburg. Studenten schrijven zich alsmaar later in, maar toch telt de UCLL in Limburg nu al 250 inschrijvingen meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Sterkste stijgers zijn de managementopleidingen met 50% meer. Voor bedrijfsmanagement gaat het zelfs om een verdubbeling. De groei van de lerarenopleiding zet zich verder met nu al 20% meer inschrijvingen. Ook de technologieopleidingen gaan er met 15% op vooruit

De inschrijvingen voor dit academiejaar lopen nog steeds en pas rond de start van ons academiejaar, op maandag 18 september, zullen de hogescholen de finale cijfers hebben.

Meest gelezen