James Arthur Photography

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) lichtgewond na ongeval in Genk

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is lichtgewond geraakt bij een ongeval op de E314. Het gebeurde in de richting van Leuven ter hoogte van Genk. Een bestuurder reed haar auto langs achteren aan in een file. Ze was op weg naar het partijbureau van Open VLD. 

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit, geraakte vanochtend rond 08.20 uur betrokken bij een kop-staartbotsing op de E314 richting Leuven ter hoogte van afrit 30 in Genk. Een achterligger geraakte niet tijdig stil voor de file en reed met een serieuze klap in op de wagen van de minister. De federale wegpolitie van Limburg deed de nodige vaststellingen en zorgde dat de twee betrokken voertuigen snel naar de kant konden worden gehaald.

De minister hield lichte nek- en rugklachten aan het ongeval over, zegt haar woordvoerder. Ze werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis overgebracht, maar is intussen weer thuis.

Haar chauffeur kwam ongeschonden uit het ongeval, de bestuurder die haar aanreed, hield er ook slechts lichte klachten aan over.

Peeters heeft haar fysieke afspraken vandaag afgezegd, maar werkt wel verder via digitale vergaderingen. Morgen wordt bekeken hoe de fysieke toestand en de klachten van nek- en rugpijn evolueren.

Meest gelezen