Darter Mike De Decker kent een uitstekende dag, maar grijpt net naast finaleplek op Players Championship 20

Mike De Decker is met een halvefinaleplaats in het Players Championship 20 darts (116.500 euro), dat plaatsvond in het Engelse Barnsley, de beste Belg geworden.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 27-jarige Mechelaar versloeg achtereenvolgens de Tsjech Karel Sedlacek (PDC 99) met 6-1, de Engelsman Josh Payne (PDC 116) met 6-1 en in een Belgische onderonsje Mario Vandenbogaerde (PDC 70) met 6-4. De Decker (PDC-42) ging op zijn elan verder en zette in de achtste finales de Nederlander Danny Noppert (PDC 9) met 6-4 aan de kant. Voor een plaats in de halve finale moest de Nederlander Jermaine Wattimena (PDC 54) met 6-3 voor de bijl.

In een zeer hoogstaande halve finale, waarin ‘The Real Deal’ tegen de Nederlander Kevin Doets (PDC 73) een 4-1 voorsprong nam, moest hij alsnog met 7-5 het onderspit delven en dit nadat Doets met twee 12-darters en een 11-darter en uitworpen van 170 en 117 zich de beste toonde. “Goeie dag, maar wat ongelukkig in de halve finale”, aldus De Decker na afloop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kim en Ronny Huybrechts, de respectievelijke nummers 30 en 130 op de wereldranglijst, plaatsten zich voor de tweede ronde maar moesten daarin afhaken. Brian Raman (PDC 85), Robbie Knops (PDC 138) en Dimitri Van den Bergh (PDC 13) struikelden in de eerste ronde.

De eindzege ging naar de Engelsman Luke Humphries (PDC 6) die Kevin Doets met 8-6 het nakijken gaf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer