Archiefbeeld
Radio2

300.000 namaaksigaretten gevonden in bestelwagen tijdens politiecontrole in Retie

In Retie zijn tijdens een politiecontrole zo'n 300.000 namaaksigaretten gevonden in de laadbak van een bestelwagen. Dat gebeurde tijdens een verkeerscontrole die de lokale politie samen met de douane en de Vlaamse Belastingsdienst deed. De twee inzittenden van de wagen zijn gearresteerd, de bestelwagen zelf is door de douane in beslag genomen voor verder onderzoek. 

De Lokale Politie Kempen Noord-Oost heeft tijdens een politiecontrole zo'n 300.000 namaaksigaretten gevonden in de laadbak van een bestelwagen. De inzittenden, twee mannen, werden gearresteerd, de bestelwagen zelf is door de douane in beslag genomen voor verder onderzoek. 

"We hebben gisteren een verkeerscontrole gehouden met de douane en Vlaamse Belastingsdienst", vertelt Ward Van Hees van de Lokale Politie Kempen Noord-Oost. "Dat organiseren we regelmatig. We plaatsen dan slimme ANPR-camera's die de nummerplaten herkennen van wagens die geseind staan. Het gaat dan vooral om achterstallige betaling van belastingen of het ontbreken van een verzekering." Op die manier wil de politie beter samenwerken met de andere diensten.

Stevige vangst

De douane zal nu onderzoeken waar de namaaksigaretten werden gemaakt en wie er nog meer betrokken is. "Het gaat alleszins om een stevige vangst die we in controles niet vaak tegenkomen", zegt Van Hees nog. Naast de namaaksigaretten, inde de belastingsdienst ook meer dan 6.500 euro aan achterstallige belastingen. 

Meest gelezen