Nicolas Maeterlinck

Man gewond nadat e-sigaret in zijn broek ontploft in station van Mechelen

In het station in Mechelen is een man gewond geraakt toen de e-sigaret die in zijn broekzak zat, plots ontplofte. De man liep brandwonden op aan zijn been en is voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Waarom de e-sigaret ontplofte, is nog niet duidelijk. 

In het station Mechelen is om 18.30 uur een e-sigaret ontploft in de broek van een man die wandelde in de gang onder de perrons. "Toen we ter plaatse kwamen, zagen we de man op de grond zitten", zegt brandweerofficier Ronny Cornelis. "Hij werd gekoeld door een waterslang van een drankstandje daar ter plaatse. Al snel bleek dat de man tweede- en derdegraads brandwonden had over zijn volledige linkerbeen. Hij is dan ook meteen overgebracht naar het AZ Sint-Maarten voor verdere verzorging."

Het is de eerste keer dat we moeten uitrukken voor een ontplofte e-sigaret

Brandweerofficier Ronny Cornelis

Hoe de e-sigaret kon ontploffen, is een raadsel. "Het toestel zat in z'n broek en was op dat moment ook uiteraard niet in gebruik. De man hoorde opeens een redelijk luide knal, maar hij had in eerste instantie niet door wat er precies gebeurd was, tot hij zag dat er een groot gat zat in zijn broek en dat zijn been brandwonden vertoonde."

Het is de eerste keer dat de Mechelse brandweer moet uitrukken voor een ontplofte e-sigaret. "We hebben wel al meegemaakt dat we moesten uitrukken voor andere ontplofte elektronische toestellen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is natuurlijk een elektronisch apparaat dat op batterijen werkt en met alle Chinese rommel die momenteel op de markt is, mag het ons misschien ook niet helemaal verrassen."

Meest gelezen