Remco Evenepoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel. © BELGA

RECONSTRUCTIE. “Remco verliest posities, we denken dat hij niet goed is”, klonk het plots door de radio: het verhaal achter Evenepoels calvarietocht

Remco Evenepoel zal de Vuelta niet voor het tweede jaar op rij winnen. Op de Aubisque knipte plots het licht uit. Niet alleen de tijdsschade liep met de kilometer hoog op, ook de emoties. Relaas van een calvarietocht door de Pyreneeën. En een voorzichtige inschatting van hoe het nu verder moet.

18 reacties

  • Leopold Vanhoof

    8 maanden geleden
    Hij is nog maar 23 en nog een ganse loopbaan voor hem. Hij is zeker nog niet uitgespeeld.
  • Geert Degezelle

    8 maanden geleden
    Ongelofelijk dat er hier nog steeds wordt beweerd dat Remco vorig jaar de Vuelta gewonnen heeft tegen nobodies. De tegenstanders dit jaar waren allemaal dezelfde, op Vingegaard na. Rit 3 heeft hij met glans gewonnen tegen die zogegde "grote jongens". In de toekomst zal hij ook de Tour winnen tegen die "grote jongens". Indurain sleutelde 5 jaar lang aan het plan om de Tour te winnen en op zijn 27ste was hij er klaar voor.
  • Paul Vandewalle

    8 maanden geleden
    @Jaspers Ja, mijn beste, maar er zat geen HOOGGEBERGTE in verleden jaar. En dat is een HEEL GROOT verschil. Zal ZEKER nooit een ronde van Frankrijk winnen.
  • Mieke Merckx

    8 maanden geleden
    Één off day Kan altijd en akkoord hij is nog jong maar dan moet hij zo geen grootspraak doen. Als de grote namen er zijn kan hij gewoon weg niet volgen in zo een lange rittenkoers. Dat is ook de schuld van de entourage. Ze peppen hem op zodat hij precies een Merckx is maar dan moet hij nog veel boterhammetjes eten om aan Merckx zijn knieën te komen.
  • Kim Jaspers

    8 maanden geleden
    Buiten Vingegaard waren al zijn tegenstanders wel degelijk aanwezig in de gewonnen Vuelta van vorig jaar. Dat zijn de ware feiten.. Voorbarige conclusies maken is makkelijk. Remco komt hier sterker uit.