Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

“Nog nooit werd huurwoning zoveel duurder”: zoveel kost ze gemiddeld in uw gemeente

Huurwoningen in Vlaanderen zijn dit jaar flink duurder geworden. Dat blijkt uit de CIB-huurbarometer. Een doorsnee huurwoning kost vandaag 853 euro, dat is 3,5 procent meer dan een half jaar geleden. De verwachting is dat de huurprijzen op 2 jaar tijd met 10 procent zullen zijn gestegen - een record. Maar er zijn grote verschillen tussen studio’s, appartementen en rijwoningen. En ook de top drie van duurste steden kent een verrassende nieuwkomer.

56 reacties

  • Bart Verwegen

    8 maanden geleden
    Betaalbaar huren is gedaan met al die verhoogde eisen waar huurhuizen aan moeten voldoen.
  • Nico Herbots

    8 maanden geleden
    @Ronald Van Geffen: zo simpel is het helaas niet. Ook als verhuurder moet je bepaalde verzekeringen hebben, je betaalt om huurcontracten te laten registreren, je betaalt kadastraal inkomen en ook op de belastingaangifte moet het worden ingevuld. Onderhoud, aanpassingen aan steeds strengere regels, wanbetalers, vernielingen ... komt er nog allemaal bij. Voor een particulier is verhuren niet meer interessant, meer miserie, geregel en onkosten dan iets anders.
  • Eric Grosemans

    8 maanden geleden
    Fonske Beys, dat is niet de verantwoordelijk van Vivaldi, wel die van de Vlaamse regering van Jambon, NVA.
  • Ronald Van Geffen

    8 maanden geleden
    Paul Hendrickx Gij vergeet de huurindex en de opslag van de huur als er een nieuwe huurder komt. Bovendien is de huur belastingvrij voor de verhuurder en de verzekering slaat ook op voor de huurder, ge moet ook al uw verhuurders nalatigheden bekijken. 80% van alle verhuurder zijn niet in orde met een en ander.
  • KRISTOF SPRUYT

    8 maanden geleden
    Wij waren ook aan het twijfelen om onze woning te verhuren of verkopen. Waarde 450k. 12*1200 euro huur-onroerende voorheffing-belasting-jaarlijksonderhoud-gemiddeld 1 maand leegstand. Kosten zijn dus 3 maand huur. Rendement=9*1200/450k=2.4%. Mogelijk wel een meerwaarde van woning maar dat is niet zeker. Veel te weinig rendement in verhouding met de last van verhuren