© REUTERS

Overstromingen in Spanje eisen zesde mensenleven

De overstromingen na de zware regenval van vorig weekend hebben in Spanje intussen aan een zesde persoon het leven gekost. Zaterdag is het lichaam gevonden van een vrouw in de provincie Toledo.

mts
Bron: BELGA

Het lichaam is door een speurhond gevonden op ongeveer 50 meter van de waterloop Vallehermoso, dichtbij Valmojado, aldus een woordvoerder van de Guardia Civil, Antonia Requena. Het lichaam moet nog worden geïdentificeerd. Maandag was het voertuig van de vrouw al in een slechte staat aangetroffen.

Na maanden van historische droogte kreeg Spanje te maken met zware regenval, die uiteindelijk zes mensenlevens hebben geëist. De reddingsdiensten vonden maandag de lichamen van drie mannen. Drie andere mensen werden toen als vermist opgegeven. Vrijdag zijn dan de lichamen gevonden van twee mannen dichtbij de gemeente Aldea del Fresno, waar de rivier Alberche buiten de oevers was getreden.

Het noodweer trof vooral de regio’s Madrid en Castilië-La-Mancha, waar in de nacht van zondag op maandag een pak neerslag omlaag kwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer