Twintiger sterft na nachtelijke zwempartij

Waasmunster/Sint-Niklaas -

In de Hamput in Waasmunster is zaterdagnacht een zwemmer om het leven gekomen na een nachtelijke zwempartij met vrienden. Een twintiger uit Sint-Niklaas kreeg te maken met een thermische shock en kwam niet meer boven water. Na een zoekactie werd zijn lichaam op de bodem opgemerkt, maar alle hulp kwam te laat.

Yannick Joos

Een nachtelijk zwempartijtje van een groep vrienden is in de nacht van zaterdag op zondag op een drama uitgedraaid. De groep zocht door het warme weer wat verkoeling op en besloot een duik te nemen in de Hamput in Waasmunster, een oude, diepe zandgroeve met steile wanden van zo’n dertien meter diep.

Een jongeman uit Sint-Niklaas ging als eerste in het water en verdween vrijwel meteen onder water, waarna hij niet meer boven kwam. Zijn vrienden verwittigden meteen de hulpdiensten die massaal ter plaatse kwamen. Met een ladderwagen en zoeklichten werd van bovenaf gezocht naar het slachtoffer.

In shock

Niet veel later werd het lichaam opgemerkt op de bodem en konden duikers de jongeman uit het water halen. Er werd meteen gestart met reanimatie, maar alle hulp kwam te laat. Naar alle waarschijnlijkheid kreeg de man af te rekenen met een thermische shock toen hij in het diepere, veel koudere water terechtkwam. De politie en de dienst slachtofferhulp vingen de vrienden, die in shock verkeerden, ter plaatse op.

De Waasmunsterse burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) betreurt het incident en betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. “Dit is een verschrikkelijk drama”, aldus de burgemeester. “Tegelijk wil ik wijzen op de gevaren van zulke zwempartijen.”

© ypw

© ypw

© ypw

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen