Onder meer de WTC-torens in Manhattan werden vernield.

Twee extra slachtoffers geïdentificeerd van aanslagen in VS in 2001, identiteit van 1.100 slachtoffers nog altijd niet bekend 

22 jaar na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten zijn nog eens twee slachtoffers geïdentificeerd dankzij DNA-sporen. Bij de aanslagen vielen 2.753 doden. Van 1.104 van hen is de identiteit tot op vandaag nog altijd niet bekend.

De aanslagen in onder meer New York en Washington zijn morgen exact 22 jaar geleden. Een commando van de terreurorganisatie Al Qaeda vloog met twee gekaapte lijnvliegtuigen in de torens van het World Trade Center in Manhattan. Die vlogen in brand en stortten in.

Diezelfde dag werden nog twee vliegtuigen door terroristen gekaapt. Een boorde zich in het Pentagon, het gebouw van het ministerie van Defensie in Washington. Het andere kwam neer in een veld in Pennsylvania nadat passagiers de terroristen hadden overmeesterd.

Bij de verschillende aanslagen kwamen in totaal 2.753 mensen om het leven. De identificatie van de slachtoffers verloopt heel moeizaam, onder meer omdat door de verwoesting van de WTC-torens van honderden slachtoffers geen enkel spoor meer terug te vinden is.

22 jaar na de aanslagen zijn nu opnieuw twee slachtoffers geïdentificeerd dankzij DNA-sporen. Het gaat om een man en een vrouw. Hun identiteit werd op vraag van hun familie niet bekendgemaakt. De laatste geïdentificeerde slachtoffers dateerden al van 2021.

In totaal zijn nu 1.649 slachtoffers geïdentificeerd. Dat betekent dat van 1.104 slachtoffers de identiteit nog altijd niet bekend is. Hun restanten worden voorlopig bewaard in het National September 11 Memorial & Museum op het vernieuwde World Trade Center-terrein.

De onderzoekers die met de identificatie bezig zijn, zien het niettemin als hun plicht om door te zetten en de meest recente wetenschappelijke technieken te gebruiken om de lichaamsresten van alle slachtoffers alsnog te kunnen identificeren en aan de families terug te geven. 

Meest gelezen