Danny D. (57) stierf vrijdagavond in verdachte omstandigheden.

Partner aangehouden in onderzoek gewelddadig overlijden van man (57) in Deerlijk, dochter en zoon vrij onder voorwaarden

De echtgenote van Danny Delaere (57), de man die vrijdagavond gewelddadig om het leven werd gebracht in zijn woning in het West-Vlaamse Deerlijk, is aangehouden voor doodslag. De twintigjarige zoon van het slachtoffer is vrij onder voorwaarden. Eerder is ook al de dochter van Delaere vrijgelaten.

Annelies Baeten en Joerie Dewagenaere

Danny Delaere (57) werd vrijdagavond dood in zijn woning aangetroffen aan de Sint-Pietersabdijstraat. Hij woonde er samen met zijn vrouw Tacha N. en zijn meerderjarige dochter en zoon. Een van hen contacteerde de hulpdiensten. Aanvankelijk verklaarden de echtgenote en de dochter aan familie dat Danny iets gekregen had en daarop in mekaar was gezakt. Speurders stelden ter plekke echter meteen vast dat er meer aan de hand was. Uit de eerste vaststellingen bleek immers dat de man op een gewelddadige manier om het leven was gekomen. Volgens onze informatie werd het slachtoffer verstikt.

LEES OOK. Familie van man (57) die gewelddadig om het leven werd gebracht: “Zijn vrouw zei dat hij in mekaar was gezakt, even later werd ze opgepakt”

Parket vraagt de aanhouding voor doodslag en schuldig verzuim voor de echtgenote en de zoon.© rr

Vrijlating

De echtgenote van de man, met wie hij meer dan twintig jaar samen was, werd door de politie gearresteerd samen met zijn twee meerderjarige kinderen. De dochter werd zondag al snel vrijgelaten. Het parket vraagt haar aanhouding niet.

Voor de echtgenote en de zoon vroeg het parket wel de aanhouding voor doodslag en schuldig verzuim. Volgens de familie van het slachtoffer werd de man verstikt, maar het parket wenst hier geen commentaar op te geven. Zondagavond raakte bekend dat de onderzoeksrechter echtgenote Tacha N. laat aanhouden voor doodslag, de zoon is vrij onder voorwaarden.

Toxisch

Eerder raakte al bekend dat het niet goed boterde tussen het echtpaar, vaak gepaard gaand met alcohol. De oudste dochter van de man uit een eerdere relatie spreekt van een toxische sfeer. “Ze konden mekaar de kop wel inslaan”, getuigde ze eerder. “Ik schrik er niet van, maar als dan toch zoiets gebeurt zakt de grond wel weg onder je voeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer