Radio2

Verkeershinder in Hasselt door opbouw Hasselt Kermis: "Vermijd de komende dagen de kleine ring" 

De komende dagen wordt Hasselt Kermis opgebouwd, maar daardoor ontstaat er heel wat verkeershinder op de Kleine Ring. De politie raadt daarom aan om voor een andere weg te kiezen. "Je neemt best een alternatieve route als je files wil vermijden", vertelt Fébe Coenen van politie Limburg Regio Hoofdstad. 

De komende week wordt de jaarlijkse kermis in Hasselt opgebouwd op het Kolonel Dusartplein, vlak aan de Kleine Ring in het centrum van de stad. Daardoor ontstaan er heel wat problemen en loopt het verkeer helemaal vast. De politie is aanwezig om het verkeer zo goed mogelijk te regelen, maar toch staan de automobilisten minstens een kwartier in de file.

Op sociale media waarschuwt de politie voor de verkeersproblemen. "Het verkeer verloopt heel moeizaam en er zijn al een aantal files geweest, waardoor we aanraden om een alternatieve route te nemen", vertelt Fébe Coenen van politie Limburg Regio Hoofdstad. 

Deel van de Kleine Ring afgesloten

Ook de komende dagen wordt nog hinder verwacht. "De Kleine Ring wordt dagelijks afgesloten vanaf de middag, tussen het kruispunt met de Maastrichtersteenweg en het kruispunt met de Koning Boudewijnlaan.". Ook fietsers moeten omrijden. 

Radio2

Tijdens de kermis wordt de Kleine Ring er ook van 12 uur tot middernacht afgesloten.

Meest gelezen