"Kabouter Plop"-dochter Julie De Donder uit Affligem overwint anorexia en waagt haar kans als zangeres

Julie De Donder (20) uit Affligem voelt zich na een moeilijke periode weer goed in haar vel. Het is dan ook geen toeval dat net nu haar eerste single, "Voltooid verleden tijd", verschijnt. Julie kan bij de start van haar zangcarrière rekenen op de steun van haar bekende vader, acteur Walter De Donder.

Julie haalde de inspiratie voor haar eerste single "Voltooid verleden tijd" uit haar eigen leven. "Het is een autobiografisch liedje over een stukgelopen relatie", zegt Julie. "Het gaat over hoe je ergens komaf mee maakt en daarna de draad weer oppikt. Iedereen heeft wel eens tegenslag maar je moet doorgaan. Kom uit je schelp en move on." Julie koos niet toevallig voor Domein Verbrugghen in Affligem om haar single voor te stellen. "Ik kwam hier vaak als kind. Het is een magische plek voor mij, die mij terug naar mijn kindertijd katapulteert. Daarom heb ik hier ook de videoclip voor de single opgenomen."

Moeilijke periode

Julie ging zelf door een heel moeilijke periode waarin ze anorexia overwon. Nu zit ze weer goed in haar vel. Julie is dan ook niet van plan om het bij deze ene single te houden. "Je mag zeker nog meer van mij verwachten", zegt ze enthousiast. "Ik hoop dat ik verder deze richting kan blijven uitgaan. Ik heb er de passie en de drive voor en ik heb nog heel veel ideeën. Ik ben benieuwd naar de toekomst."

Met de steun van papa

Julie kan rekenen op de steun van haar vader en acteur Walter De Donder, bekend als "meneer de burgemeester" in Samson of Kabouter Plop. Hij kent het klappen van de showbizz-zweep als geen ander. "Hij geeft mij goede raad. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik het zonder hem zou kunnen", zegt Julie. "Hij houdt zich wel een beetje afzijdig omdat hij niet in de spotlights wil staan. Hij wil echt dat dit mijn moment is. Maar hij leidt alles wel in goede banen en mocht het niet goed geweest zijn, zou hij het mij ook gezegd hebben. Zo kritisch is hij wel. Als hij dus zegt dat het goed is, dan kan ik daar zeker van zijn."

Meest gelezen