Journaliste wordt betast tijdens live-uitzending: Spaanse politie pakt man op voor “seksuele agressie”

De Spaanse politie heeft in Madrid een man gearresteerd omdat hij tijdens een live tv-uitzending zijn hand op de billen van een journaliste had gelegd. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

Bron: BELGA

“Een man is gearresteerd voor seksuele agressie tegen een verslaggeefster terwijl ze een live-uitzending deed op televisie”, kondigde de politie aan op het sociale netwerk X, voorheen Twitter. Daarop was een geboeide man te zien die werd begeleid door twee agenten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De polemiek begon dinsdagmiddag toen televiesiezender Cuatro een live verslag uitzond van de journaliste, die in een Madrileense straat verslag uitbracht van een overval. Terwijl ze haar microfoon vasthad, kwam er een man achter haar staan die zijn hand op haar billen legde. De jonge vrouw vroeg hem haar te laten werken.

In de studio, kwam de presentator, een collega van de journaliste, tussenbeide: “Neem me niet kwalijk, Isa, ik onderbreek je, maar legde hij daar een hand op je billen?” Hij eiste vervolgens de man in kwestie te spreken: “Geef me die idioot door”, zei hij.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De journaliste bevestigde en richtte zich opnieuw tot de man met de boodschap dat hij haar moet laten werken. De camera toonde vervolgens de man, die een zonnebril draagt en ontkende haar billen te hebben aangeraakt, maar voor hij vertrok nog eens door haar haar streek.

De jonge vrouw verontschuldigde zich daarop voor de camera. Waarop de presentator in de studio verklaarde dat ze zich nergens voor hoefde te verontschuldigen “We hebben het gefilmd (...). Je hoeft je nergens voor te verontschuldigen. Je doet je werk en dan komt die idioot langs en raakt live je billen aan”, aldus de man.

Het televisiestation liet op zijn website weten dat het voor de feiten de politie had gebeld. Die kon de man later dus arresteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER