Benjamin Dalle en Ben Weyts.
Volledig scherm
Benjamin Dalle en Ben Weyts. © Photo News / Photo News

“Moet Vlaanderen de miserie van de federale regering oplossen?”: Dalle (CD&V) en Weyts (N-VA) in de clinch over opvang asielzoekers

UPDATEAsielzoekers zullen binnenkort ook opvang krijgen in gebouwen van het Vlaamse jeugdwerk. Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zegt “verantwoordelijkheid te willen nemen” en stelt drie jeugdcentra ter beschikking die over lege kamers beschikken. Ben Weyts (N-VA) reageert misnoegd: “Blijkbaar moet de Vlaamse Gemeenschap nu de miserie van de federale regering helpen oplossen.”

127 reacties

  • Jan peeters

    8 maanden geleden
    Jan Boden , Vlaanderen draait ook op voor de financiële put die Van Overtveldt achterliet bij zijn vertrek toen NVA de regering liet vallen om sjoemelende Francken te redden. In plaats van de asielcrisis aan te pakken verkocht Francken visa. Weyts kan beter zijn eigen werk aanpakken , elk departement waar hij kwam is achtergebleven met een enorme puinhoop. Waar is Vlaanderen eigenlijk met het federale geld gebleven, NIETS werkt nog in Vlaanderen sinds NVA de leiding heeft.
  • jan boden

    8 maanden geleden
    Vlaanderen zal in ieder geval moeten opdraaien voor de financiering van deze federale miserie.
  • louis thijs

    8 maanden geleden
    Het resultaat van het wanbeleid van onze regering zal duidelijk worden nadat alle stemmen zijn geteld na de verkiezingen. Er zal zeker geschud worden aan het kaartspel. Wait and see.
  • Herman De Doncker

    8 maanden geleden
    De Moor zegt altijd dat Europa het moet oplossen , maar gisteren in De Afspraak was er bij de gasten weinig geloof dat Europa iets ging doen en het zou so wie so nog jaren duren. Dus De Moor, het wordt meer dan tijd dat Belgié zelf beslissingen neemt en houd dus op met u altijd achter Europa te verschuilen !
  • Leonarda Van Opbroecke

    8 maanden geleden
    Zet ze in het Senaatsgebouw. Bij elke verkiezing, keer op keer, maken bijna alle partijen propaganda om dat geldslorpend instituut af te schaffen. Wel, het is nu het moment. Bij sluiting zou het personeel nog 4 jaar uitbetaald worden. Zo kunnen ze nu dan toch nog 4 jaar iets doen voor hun loon.