Ufoloog verklaart onder eed dat hij gemummificeerde buitenaardse wezens heeft gevonden: “Maken geen deel uit van aardse evolutie”

Jaime Maussan heeft de overblijfselen gevonden van “niet-menselijke” wezens die “geen deel uitmaken van de aardse evolutie”. Dat heeft de journalist en ufoloog onder ede verklaard in het federale parlement van Mexico. De gemummificeerde resten van de wezens werden in 2017 in Peru gevonden en zijn volgens Maussan een “duidelijk bewijs” dat buitenaardse wezens bestaan én onze planeet al bezocht hebben.

pjv
Bron: Reuters, Marca

Jaime Maussan was er in 2017 al van overtuigd en is het na onderzoek helemaal zeker. De fossielen, die slechts drie vingers aan iedere hand en langwerpige schedels hebben, zijn tussen de 700 en 1.800 jaar oud en belangrijker: ze zijn buitenaards. De wezens zijn hier terechtgekomen toen hun ruimteschip crashte en hebben een mummificatieproces ondergaan in de mijn in Cuzco, waar ze gevonden werden.

Dat verklaarde hij dinsdag - onder ede - in het Mexicaans federale parlement en hij voegde eraan toe dat “elke wetenschappelijke instelling dat kan onderzoeken”. Hij werd vergezeld door Ryan Graves, de directeur van Americans for Safe Aerospace. Zijn organisatie “focust zich op het publiek onderwijzen over ufo’s, het stigma wil doorbreken en ijvert voor transparantie en openheid” en telt meer dan 10.000 leden. “Er is nood aan actie en antwoorden”, aldus de Amerikaan. “Ufo’s vormen een dringende prioriteit voor de veiligheid van de ruimte en moeten wetenschappelijk onderzocht worden.”

De twee ufologen waren aanwezig tijdens de zitting in het parlement om de politici te overtuigen dat er buitenaardse wezens op aarde zijn geweest. En dat feit moet ook in een wet verankerd worden, klinkt het. Het was de eerste hoorzitting over ufo’s ooit in Mexico. En als Mexico het bestaan van aliens op onze planeet wettelijk erkent, wordt het ook het eerste land dat zoiets doet.

Sommige parlementsleden hadden wel oren naar wat Maussan en Graves te zeggen hadden. Sergio Gutiérrez, de voorzitter van de Mexicaanse Kamer van Afgevaardigden, bleef naar eigen zeggen achter “met overpeinzingen en zorgen”. Hij wil dat de parlementsleden “hierover blijven praten” en discussiëren “over de noodzaak om de wet wel of niet aan te passen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer