Politie poseert met moordenaar die twee weken geleden “als een krab” ontsnapte

Na een klopjacht van twee weken is de Amerikaanse politie erin geslaagd om een ontsnapte gedetineerde opnieuw op te pakken. De man was vorige maand nog tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin.

mtm
Bron: BELGA

Op 18 april 2021 bracht de Braziliaan Danelo Cavalcante zijn ex-vriendin Deborah Brandão om het leven door haar buiten aan haar woning in Pennsylvania - voor de ogen van haar twee kinderen van 4 en 7 jaar - liefst 38 messteken toe te brengen. Hij sloeg meteen erna op de vlucht, maar werd enkele uren later opgepakt in Virginia. Midden vorige maand werd hij tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord. Ook in thuisland Brazilië zou hij worden gezocht voor een eerdere moordzaak.

Twee weken na zijn veroordeling, op 31 augustus, wist de 34-jarige Braziliaan echter te ontsnappen uit de gevangenis van West Chester (Pennsylvania). Hij slaagde daarin door “als een krab” omhoog te klimmen tussen twee gevangenismuren - iets wat hem in mei al was voorgedaan door een andere gedetineerde.

Zo ontsnapte Cavalcante uit de gevangenis

In tegenstelling tot de andere gedetineerde kon Cavalcante niet meteen opnieuw bij de lurven worden gevat. Er volgde een massale klopjacht waarvoor honderden agenten werden ingezet, maar ondanks meerdere meldingen van getuigen die hem hadden gezien, duurde het toch twee weken voor hij opnieuw kon worden opgepakt.

LEES OOK. Moordenaar ontsnapt ‘als een krab’ uit Amerikaanse gevangenis, en hij is niet de eerste die daarin slaagt

In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ten westen van de Pennsylvania Route 100-snelweg een hittesignaal opgemerkt, waarna enkele tactische teams van de ordediensten werden ingezet om Cavalcante te omsingelen. Kort na 8 uur (plaatselijke tijd) kon hij - ondanks een ultieme vluchtpoging - opnieuw in de boeien worden geslagen. Op het moment van zijn arrestatie was hij gewapend met een geweer dat hij maandag had gestolen.

© via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER