Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Loonhandicap met buurlanden meer dan gehalveerd

Met wat vertraging zijn de lonen in onze buurlanden aan een inhaalbeweging begonnen op de Belgische. Dat blijkt uit voorlopige ramingen van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, die de loonkostenhandicap van Belgische bedrijven tegenover hun concurrenten in Nederland, Frankrijk en Duitsland in kaart brengt. Dat schrijft ‘De Tijd’ donderdag.

26 reacties

  • Luc Moortgat

    7 maanden geleden
    België is nog steeds koploper met sociale lasten die variëren naargelang sector tussen 65 en 117 procent op het brutoloon tov andere buurlanden tussen 30 en 50 procent. Van het brutoloon wordt dan gemakkelijk 30 a 35 procent belast. Grote winnaar inflatie is dus de staat. In dit artikel ook niet duidelijk wat men onder loon, loonkost, nettoloon verstaat.
  • Cor Vermonden

    7 maanden geleden
    Dit jaar nog vlug drie indexaanpassingen doorvoeren om voorsprong te behouden,.
  • Rosane Leman

    7 maanden geleden
    Nu nog een inhaalbeweging van onze buurlanden op gebied van belastingen...
  • Jeroen Custers

    7 maanden geleden
    Eigenlijk zitten we met een dubbele loonkloof. Voor de werkgevers is een uur Belgische arbeid duurder dan in de buurlanden. En voor de werknemer is een uur werken minder lonend dan in de buurlanden. We zijn dus dubbel gepest door enerzijds de index (werkgevers) en het belachelijk hoge belastingbeslag (werknemers)
  • Marc Vinck

    7 maanden geleden
    De belastingen op ons loon zijn gigantisch maar ook de werkgevers betalen enorm veel belastingen op de lonen aan de staat. Daar kan aan beide zaken nog wat gebeuren. Maar ja Vivaldi leeft op te grote voet, maakt schulden alsof het niets is en zadelt de jeugd op met een immense schuldenlast.