Foto RTBF

Opnieuw brandstichting in school in Charleroi, maar geen verwijzing naar seksuele opvoeding

In een deelgemeente van Charleroi is er opnieuw brandgesticht in een school. Dat bevestigt de politie. Deze keer gaat het niet om een kleuter-, maar wel een basisschool. Voorlopig lijkt er geen verband te zijn tussen beide incidenten. Zo is er geen graffiti aangebracht met verwijzing naar "Evras", het nieuwe decreet rond seksuele opvoeding. 

Afgelopen nacht is een basisschool in Monceau-sur-Sambre  in Charleroi het slachtoffer geworden van een brandstichter. Dat bevestigt de lokale politie. De brandweer kwam rond 2 uur 's morgens ter plaatse en wist erger te voorkomen. "Dankzij de snelle interventie van de brandweer is de schade beperkt", aldus de politie. 

Het is niet de eerste keer dat een school in Charleroi getroffen wordt door een brand. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag werd er brand gesticht in vier kleuterscholen. Er werd toen telkens graffiti aangebracht met verwijzingen naar "Evras", het nieuwe decreet over lessen seksuele opvoeding dat al enkele dagen protest uitlokt. 

Volgens de politie was er in de basisschool geen graffiti gespoten en kan er op het eerste gezicht geen verband gelegd worden tussen de branden van dinsdag- en woensdagnacht. Het gaat ook niet om een gemeenteschool, zoals bij de vorige brandstichtingen.

Meest gelezen