Prins Charles en prinses Diana tijdens een polowedstrijd in 1983

Beroemde "schapentrui" van prinses Diana geveild voor meer dan 1 miljoen euro

De beroemde schapentrui van prinses Diana is op een veiling voor meer dan 1 miljoen euro onder de hamer gegaan. Veilinghuis Sotheby's had in eerste instantie een opbrengst tussen 47.000 en 75.000 dollar verwacht. Volgens Cynthia Houlton, hoofd mode van Sotheby's, is de gebreide sweater het "meest iconische mode-item" dat Diana ooit heeft gedragen.

Diana droeg de trui toen ze in 1981 kwam kijken bij een polowedstrijd van prins Charles. Op de rode trui van het merk Warm & Wonderful staan veel witte schapen en één zwart schaap afgebeeld. Media speculeerden destijds dat de trui symbolisch was, omdat Diana met haar eigenwijsheid het zwarte schaap van de koninklijke familie zou zijn. 

De gelukkige bieder krijgt niet alleen de trui in kwestie, maar ook twee officiële brieven van Buckingham Palace aan de fabrikant. Hierin staat geschreven dat de trui was beschadigd en werd gevraagd om een reparatie of een compleet nieuwe trui. Warm & Wonderful stuurde toen een compleet nieuwe trui op die Diana droeg tijdens een andere polowedstrijd in 1983.

Warm & Wonderful vond de originele trui in maart terug op zolder. Het is dat exemplaar dat nu verkocht is voor 1,1 miljoen dollar (net iets meer dan 1 miljoen euro).

Meest gelezen