Gert Vercamer is bezig aan de sloop van zijn woning en de heropbouw ervan, maar hij niet weet of hij 6 dan wel 21 procent zal gaan betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Vercamer is bezig aan de sloop van zijn woning en de heropbouw ervan, maar hij niet weet of hij 6 dan wel 21 procent zal gaan betalen. © ID/ Sammy Van Cauteren

Gert en Silke kochten vervallen woning om te slopen, maar btw dreigt nu naar 21% te stijgen: “Als we hadden geweten, hadden we kelder gelaten”

Gert Vercamer (26) kocht begin dit jaar samen met z’n vriendin Silke Weyenberg (23) een vervallen woning in Stekene. “Eerst speelden we met het idee te renoveren”, vertelt hij. “Maar dan weet je waar je aan begint en niet waar je eindigt. Omdat vernieuwbouw ook aan 6 procent btw wordt gerekend, kozen we uiteindelijk om de woning te slopen en een nieuwbouw te zetten.” Nu het btw-tarief naar 21 procent dreigt te gaan vanaf 1 januari, komen Gert en z’n vriendin in de problemen.

23 reacties

  • Ludo Hermans

    8 maanden geleden
    Is het vandaag verplicht om een verzekering te hebben tegen een graaiende regering?
  • Rik Hofman

    8 maanden geleden
    We zijn volop aan het bouwen en hebben recht op 6% btw op zonnepanelen en warmtepomp… als de bouw niet teveel achterstand oploopt wordt dat een nipte, maar nog nipter voor onze spaarpot. Wie aan het bouwen is en offertes heeft zou dit tarief moeten behouden.
  • pol Baraque

    8 maanden geleden
    Wat is het nut van eindeloze en dubbelzinnige regeltjes? Alles komt tot stilstand, daarna achteruitgang. Misschien is dat de bedoeling...
  • Marc Puystiens

    8 maanden geleden
    Rond 2000 wilde ik mijn krot op agrarisch gebied afbreken en er een nieuwe gelijkaardige woning op bouwen. Dat mocht toen niet. Dus maar beginnen verbouwen. Nu zou ik binnen enkele jaren boetes krijgen omdat het onvoldoende geïsoleerd is. Een oud huis krijg je bijna nooit zo goed als een nieuwbouw. Maarja, één of andere bureaucraat wist het toen wel beter.
  • Marc Puystiens

    8 maanden geleden
    De kunst van België: de spelregels tijdens het spel veranderen.