© Getty Images for ITF

Djokovic en co. kloppen Spanje en stoten met Servië door naar kwartfinales David Cup

De nummer één van de wereld Novak Djokovic heeft vrijdag Servië aan een onoverbrugbare 2-0 voorsprong geholpen tegen gastland Spanje in de Davis Cup Finals. In zijn eerste partij sinds de gewonnen US Open-finale haalde Djokovic het in Valencia met 6-3 en 6-4 van Alejandro Davidovich Fokina (ATP 25). De Serviërs zijn zo al zeker van een stek in de kwartfinales.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Laslo Djere (ATP 37) bracht Servië eerder op de dag op voorsprong dankzij een 6-4, 6-4 zege tegen Albert Ramos-Viñolas (ATP 95). Spanje kon niet rekenen op Carlos Alcaraz (ATP 2).

In Manchester bezorgde Andy Murray (ATP 41) Groot-Brittannië een 1-0 voorsprong tegen Zwitserland. Hij versloeg Leandro Riedi (ATP 152) met 6-7 (7/9), 6-4 en 6-4. Na de partij droeg een emotionele Murray zijn overwinning op aan zijn overleden grootmoeder, van wie hij de begrafenis vrijdag niet kon bijwonen. 

© Getty Images for LTA

De Britten en de Zwitsers houden elkaar in afwachting van het dubbelspel in evenwicht, na de zege van Stan Wawrinka (ATP 40) tegen Cameron Norie (ATP 17): 7-5, 6-4.

De eerste twee van de vier poules stoten door naar de Final 8, die in november in Malaga wordt afgewerkt. In groep C is Servië samen met Tsjechië al zeker van een stek in de kwartfinales. Zaterdag nemen beide landen het tegen elkaar op, met als inzet de eerste plaats in de poule. Spanje en Zuid-Korea zijn uitgeschakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer